Tämän kadun toisella laidalla on vinoparkki ja toisella puolella parkkeerataan jonoon kadunlaitaan. Ensin täyttyvät vinoparkit. (Yllättäen) Sitten kun on pakko, parkkeerataan jonoon, sievästi peräjälkeen. (Ja yritän kovasti tässä kirjoituksessa olla kirjoittamatta siitä, miten tässä kaupungissa parkkeerataan raivostuttavan harvaan ja sitten kiroillaan, kun ei ole parkkipaikkoja tarpeeksi...)

Mutta sitten tulee se kohta, kun paikkoja on vain siinä jonossa, toisten autojen välissä. Ah, taskuparkkeeraus! Siinäpä taitolaji. Minä kun olen kasvanut kolmen miehen kanssa, niin auton vääntely mihin tahansa kulmaan ja koloon on ollut opeteltava alusta asti oikein, muuten ei olisi koskaan saanut kenenkään autoa lainaksi. Mutta kaikilla ei ole ollut yhtä hyvä tuuri. Ja ihan tiedoksi, taskuparkkeeraus on vaikeaa sekä miehille että naisille, sen voin todistaa päivittäin ikkunastani. Kuten vaikkapa tänään.

Keski-ikäinen mieshenkilö ajoi kadulle nuoren naisen perässä. Jonossa oli kaksi taskupaikkaa jäljellä. Nuori nainen ajoi autonsa taskuun, kuin ei olisi koskaan mitään muuta tehnytkään ja heitti laukkunsa olalle ja lähti hakemaan parkkilippua. Mies jäi autoineen vähän matkan päähän, sen toisen vapaan paikan nurkalle ja katsoi naisen suoritusta, ennen kuin alkoi suorittaa omaa lennokasta parkkeeraustaan. Ajoi ensin, ihan kuten kuuluukin, sen tyhjän paikan edessä olevan auton viereen ja lähti sitten peruuttamaan.

Oho, käänsi vähän liikaa, menee liian jyrkäksi, täytyy korjata. Otetaanpas vähän takaisin. Oho, ei käänny nyt tarpeeksi, otanpa vielä uudelleen. No, nythän se sujuu, eiku... Hupsista, yksi rengas jalkakäytävällä. No, ei se mitään, korjaan vähän tuohon suuntaan. No, on vähän vinossa, otan vähän eteenpäin ja käännän tuollalailla... Mies sahasi autoaan hyvinkin viisi minuuttia. Näin miten hikikarpalot otsalla suurenivat suurenemistaan ja alkoivat jo valua silmiin. Lopulta auto jäi kuin jäikin vinoon, (ei nyt ihan kovin pahasti) ja mies luovutti. Onneksi tyttö oli jo aikaa sitten kadonnut, eikä ollut siis todistamassa miehen ahdinkoa.

Ajattelin, että mitäs jos menisin tuonne kadun varteen kyltin kanssa: "Taskuparkkeerausta, 5 euroa kerta". Mitä luulette, menisi(n)kö kaupaksi?