Lotta ja Jussi olivat saaneet tavaransa hotelliin ja päättäneet yhteistuumin lähteä hetkeksi ulos ja etsiä samalla jonkun kivan ruokapaikan. He tulevat juuri alas pienen hotellinsa portaita, kun Lotta huomaa Aleksi Kannon tulevan miltei vastapäätä olevasta hieman hienommasta hotellista. "Katso, Aleksi Kanto" hän huomauttaa Jussille. Jussi katsoo, kun kerran käskettiin ja he näkevät kuinka Aleksi Kanto nousee mustaan tyylikkääseen Roveriin. "Minneköhän se on menossa" sanoo Lotta ja Jussi vastaa "no jos minä saan arvata, hän voisi olla menossa Mark Webberin luo illalliselle". Lotta vilkaisee miestä kysyvästi ja samalla kun Jussi alkaa kertoa tietämäänsä noiden kahden miehen ystävyydestä, Lotta seuraa katseellaan liikkeelle lähtevää Roveria ja näkee kuinka auton perään lähtee pieni punainen Mini. Hän on jo pitkään haaveillut uudesta Ministä ja siksi huomaa sen helposti. 'Ihana' hän ajattelee.

Jussi oli arvauksessaan täsmälleen oikeassa, Aleksi oli menossa Mark Webberin luo. Aiemmin iltapäivällä Aleksi oli saanut Webberiltä viestin ja kutsun illalliselle. Viesti oli ollut jotenkin vakavan oloinen ja päättynyt sanoihin "Please, do come", että Aleksi oli tuntenut huolen läikähtävän sisällään ja ilmoittanut ilman muuta tulevansa.

***

"Welcome, welcome" huudahtaa Webber sydämelliseen sävyyn, kun Aleksi on päässyt ovesta sisään Webbereiden Lontoon kotiin. Webber kättelee nuoremman ystävänsä kaksin käsin ja auttaa itse takin tämän yltä. Hänen vaimonsa Lisa ilmestyy myös eteisaulaan ja antaa lämpimän poskisuudelman Aleksille. Lisa Webber on iästään huolimatta hyvin kaunis ja ihastuttava nainen. Hänen kauneuttaan lisää hänen lämmin ja ystävällinen käytöksensä eikä Aleksi tiedä koskaan tavanneensa toista naista joka olisi yhtä tyyni ja rauhallinen ja kuitenkin iloinen ja hymyilevä. 'Graceful' ajattelee Aleksi 'se on ainoa sana kuvaamaan häntä'.

He menevät eteisaulasta kirjastoon, joka saa, tälläkin kerralla, Aleksin hengähtämään ihastuksesta. Hänestä tuntuu kuin olisi astunut elokuvaan, sillä niin "englantilainen" on tämä kirjasto ja sen tunnelma. He istuutuvat tummiin muhkeisiin nahkanojatuoleihin ja Lisa tarjoilee heille kaikille drinkit. He istuvat kolmistaan kuin ainakin vanhat ystävät ja juttelevat kuulumisensa ja tavallisia arkisia asioista aina säästä alkaen.

Vasta myöhemmin, kun illallinen on syöty ja Lisa on pyytänyt anteeksi poistumistaan ja Webber on jäänyt kahden Aleksin kanssa, saa Aleksi tilaisuuden kysyä isännältään, miksi tämän viesti oli niin kovin totinen. Mark Webber katsoo ystäväänsä ja hänen kasvonsa näyttävät yhtäkkiä hyvin väsyneiltä.

(jatkuu...)